Manuele therapie

Een afwijkende stand van de voet kan met podo manuele therapie worden opgeheven. Verschillende blokkades in gewrichten van uw voet en/of onderbeen worden gemanipuleerd en “los gemaakt”.


Over manuele therapie

Manuele therapie van de voet is een techniek die door steeds meer podotherapeuten wordt toegepast. In sommige gevallen draagt een blokkade in één of meer gebieden in de voet, bij in het niet goed kunnen functioneren van de voet. Dit heeft een negatief effect op het looppatroon.

Behandeling

In onze praktijk zien we vaak mensen die hun gewrichten niet meer kunnen bewegen zoals het hoort. Om dergelijke blokkades op te kunnen heffen kan een manipulatietechniek gebruikt worden. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt” en kan de afwijkende stand worden opgeheven. De normale bewegingen in de verschillende gewrichten komen hiermee weer terug en de spieren, pezen en banden komen tot rust.

De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie (b.v. een taping, zool, etc.)

Manuele therapie bij Footmore

Podotherapeuten die deze techniek toepassen hebben de post-HBO-cursus “Manuele therapie in de podotherapeutische praktijk” gevolgd. Een podotherapeut is GEEN manueel therapeut en zal zich dan ook beperken tot manipulatie van de voet, enkel en soms het onderbeen/knie. De podotherapeut kan met deze kennis ook gerichter overleggen (met een manueel therapeut, orthomanueel arts, osteopaat, o.i.d.) en adviseren voor verder onderzoek/behandeling.

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen over manuele therapie? Neem dan contact met ons op.


Veelgestelde vragen manuele therapie

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig voor podotherapie?

Nee het is niet meer nodig om een verwijsbrief van uw huisarts te hebben. U kunt direct bij de podotherapeut terecht. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist terecht. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De podotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de podotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de podotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Worden mijn behandelingen vergoed?

De vergoedingen zijn per verzekering en behandeling verschillend. De meeste verzekeraars vergoeden podotherapie geheel of gedeeltelijk, echter alleen vanuit de aanvullende verzekeringen.
Voor deze informatie kunt u navraag doen bij uw zorgverzekering of via de link op onze site onder vergoedingen.

Krijg ik altijd dezelfde behandelaar?

Ons streven is dat u een vaste behandelaar heeft omdat patiënttevredenheid hoog bij ons in het vaandel staat. Echter door ziekte of afwezigheid van de podotherapeut kan het wel eens voorkomen dat u door collega podotherapeut wordt behandeld. U kunt ervan uitgaan dat hij/zij even kundig is als uw vaste podotherapeut en over de juiste informatie over u beschikt.

Waar kan ik een afspraak maken/afzeggen/verplaatsen?

U kunt uw afspraak telefonisch maken via;

Afspraken verplaatsen of afzeggen kunt u ook via dit nummer. U kunt ook een e-mail sturen naar info@footmore.nl. Wij bellen of mailen u dan zo snel mogelijk terug. Op werkdagen (ma t/m vr) nog op dezelfde dag, in het weekend (za t/m zo) de maandag erop.